Нашата история

чародѣи (старобълг.) — който познава всички чародейни закони; чудотворец, вълшебник

 

Бяхме готови на всичко, за да открием най-чистите планински кътчета, да сбъднем мечтата си за изцяло рециклируеми опаковки, да не пренебрегваме високото качество на нашите билкови чайове.

 

И ето ни днес тук пред теб. Готови да ти докажем, че има лек за забързаното ежедневие, за ранното ставане и за безкрайно дългите работни дни. То се крие във вълшебството на българските билки...

 

Удоволствие е да ти се представим. Ние сме Радослав и Ния — двама млади българи, решени да участват в изграждането на една по-добра българска реалност. Мисията ни е да ти преодставим възможността да се погрижиш за себе си по един традиционен начин. С чаша чародеен билков чай.

 

Рецептите на чайове "Чародей" са познати на българите от стотици години. Те са част от нематериалното културно наследство на България, предавано от уста на уста през вековете.

 

Имената на всяка от смесите са породени от желанието ни да ти покажем, че удовлетворяващото ежедневие не е нужно да е забързано, нито пък да е белязано от безброй задачи.

 

Всъщност смятаме всички тези неща, от отдиха и усещането за пълно спокойствие та чак до силния имунитет, за естествени състояния на нашето тяло. Затова и чаша натурален билков чай може да ни отведе по-близо до тях.

 

За основателите:

 

Радослав Илиев е съосновател на Чародей, но освен това се занимава професионално и с консервация, социализиране и преподаване на културно наследство, а тайните на българските билки и чайове за него са директният път, изтънченият вкус и вдъхновяващият символ на тайните на българските планини, билкари и култура. През 2021 г. става част от класацията на списание "Форбс" - "30 под 30".

 

Ния Димитрова е съосновател на Чародей, но също така работи в сферата на образованието. Усилията ѝ са фокусирани най-вече към подобряване на финансовата грамотност и уменията за работа на младежите у нас. Българските билки и чайове са за нея едновременно пряк образователен, но и лично емоционален момент на разпространение на знанието, усета и любовта към родната природа.